Auto praktijk

Wat kan ik verwachten bij de praktijklessen?

Elke leerling heeft een ander leertempo, daar houden wij altijd rekening mee. Nadat je een proefles hebt gehad maken wij een inschatting van het aantal lessen dat je nodig zult hebben.

Wanneer je start met je rijlessen zijn er verschillende stappen om te auto te leren kennen en beheersen. Je start met het gas geven, schakelen, stuurtechnieken en het veilig leren stoppen en wegrijden.

Zodra je een aantal stappen onder controle hebt gaan we over tot een nieuwe stap. Op deze manier leer je in je eigen tempo, blijven de lessen uitdagend (en niet saai) totdat je klaar bent voor je rijexamen.

Ook zijn er een aantal bijzondere verkeerssituaties die je zal gaan oefenen zoals de hellingproef, fileparkeren, recht achteruit rijden en keren op smalle rijbanen

Een rijles duurt 60 minuten. Elke les volg je met je vaste rijinstructrice in dezelfde auto. Je kunt per rijles betalen of voor een pakket. Bekijk hier onze tarieven.

Wat is een tussentijdse toets?

Een tussentijdse toets is een proefexamen om je voor te bereiden op het ‘echte’ examen. Wanneer je voldoende rijervaring hebt opgedaan zullen wij dit examen voor je aanvragen. Deze tussentijdse toets duurt 55 minuten en volg je ook bij het CBR, zodat je een goed beeld hebt van wat het examen inhoudt. Je rijinstructrice van Autorijschool Amal rijdt met je mee samen met een CBR-examinator. De examinator zal je op verschillende onderdelen testen die je al veel tijdens de rijlessen hebt geoefend.

Na afloop krijg je een advies mee van de examinator. Je kunt ook vrijstellingen verdienen voor de bijzonder verrichtingen (hellingproef, fileparkeren etc.) voor het uiteindelijke rijexamen. De tussentijdse toets is de beste voorbereiden voor het rijexamen. Het slagingspercentage ligt gemiddeld 20% hoger voor de leerlingen die een tussentijdse toets hebben afgelegd!

Hoe werkt het rijexamen?

Wanneer je de kennis en rijervaring hebt opgedaan en je het theorie examen hebt gehaald, ben je klaar om het rijexamen af te leggen.

Voor je aan het examen gaat beginnen heb je nog een rijles om er even in te komen. Na deze les rijdt je naar het CBR. Met je instructrice meld je je bij de examinator voor een uitleg over het examen. Jij mag zelf kiezen of je instructrice meerijdt tijdens het examen.

Voordat je de auto instapt volgt er een ogentest. De examinator vraagt ter controle of je een kenteken kunt lezen vanaf ongeveer 25 meter. Je stapt daarna in de auto en krijgt wat vragen over je voertuigkennis (knopjes, lampjes, onder de motorkap, banden).

Tijdens de rit zul je op een aantal onderdelen beoordeeld worden waaronder:

Je kijkgedrag
Beheersing van de auto
Zelfstandigheid
Besluitvaardigheid
Het initiatief kunnen nemen
Rekening houden met andere verkeersdeelnemers
Voorrang verlegen
In- en uitvoegen

Als je vrijstelling hebt gekregen voor de bijzondere verrichtingen tijdens de tussentijdse toets, hoef je deze niet meer uit te voeren tijdens het examen.

Je hoeft geen foutloze rit te rijden tijdens het examen, het gaat om het totaalbeeld dat de examinator van je gedrag en houding krijgt. De examinator beoordeeld of je veilig en zelfstandig aan het verkeer kan deelnemen.

Aan het eind van de rit rij je terug naar het CBR en ontvang je de uitslag samen met je rijinstructrice.

Contact

Autorijschool Amal
Poldermolenweg 208
1333 BK Almere

0645501579
Last van faalangst?

Last van faalangst?

Geplaatst op: 2018-10-23

Heb je last van faalangst? Autorijschool Amal is gespecialiseerd in het lesgeven bij faalangst en kan jou helpen om over deze angst heen te komen! Onze speciale manier van lesgeven bij faalangst geeft jongeren en ...

Lees meer Meer nieuws
Uitbreiding Autorijschool Amal: Den Bosch en Almere

Uitbreiding Autorijschool Amal: Den Bosch en Almere

Geplaatst op: 2018-10-23

Autorijschool Amal breidt uit! Om ervoor te zorgen dat in drukke periodes leerlingen niet op een wachtlijst komen, en je nooit zonder rijles zit, lessen wij nu ook in Den Bosch en Almere. Met hulp van onze nieuwe ...

Lees meer Meer nieuws
  • Wanneer Ik het even niet meer zag zitten wist zij dat altijd positief om te buigen waardoor Ik weer vertrouwen kreeg in mezelf

    Stephanie Alida
  • Mijn dochter is in een keer geslaagd bij Amal. Begeleiding en inschatting uitstekend!!

    Marja Niewenhuijse
Stephanie Alida Marja Niewenhuijse

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.