Autorijschool Amal

Auto praktijk

0 +
Ervaring

We geven al die tijd rijexamens

Auto praktijk

Wat kan ik verwachten bij de praktijklessen?

Elke leerling heeft een ander leertempo, daar houden wij altijd rekening mee. Nadat je een proefleshebt gehad maken wij een inschatting van het aantal lessen dat je nodig zult hebben.

Wanneer je start met je rijlessen zijn er verschillende stappen om te auto te leren kennen en beheersen. Je start met het gas geven, schakelen, stuurtechnieken en het veilig leren stoppen en wegrijden.

Zodra je een aantal stappen onder controle hebt gaan we over tot een nieuwe stap. Op deze manier leer je in je eigen tempo, blijven de lessen uitdagend (en niet saai) totdat je klaar bent voor je rijexamen.

Ook zijn er een aantal bijzondere verkeerssituaties die je zal gaan oefenen zoals de hellingproef, fileparkeren, recht achteruit rijden en keren op smalle rijbanen

Een rijles duurt 60 minuten. Elke les volg je met je vaste rijinstructrice in dezelfde auto. Je kunt per rijles betalen of voor een pakket. Bekijk hier onze tarieven.

tussentijdse toets?

Wat is een tussentijdse toets?

Een tussentijdse toets is een proefexamen om je voor te bereiden op het ‘echte’ examen. Wanneer je voldoende rijervaring hebt opgedaan zullen wij dit examen voor je aanvragen. Deze tussentijdse toets duurt 55 minuten en volg je ook bij het CBR, zodat je een goed beeld hebt van wat het examen inhoudt. Je rijinstructrice van Autorijschool Amal rijdt met je mee samen met een CBR-examinator. De examinator zal je op verschillende onderdelen testen die je al veel tijdens de rijlessen hebt geoefend.
Na afloop krijg je een advies mee van de examinator. Je kunt ook vrijstellingen verdienen voor de bijzonder verrichtingen (hellingproef, fileparkeren etc.) voor het uiteindelijke rijexamen. De tussentijdse toets is de beste voorbereiden voor het rijexamen. Het slagingspercentage ligt gemiddeld 20% hoger voor de leerlingen die een tussentijdse toets hebben afgelegd!

Hoe werkt het rijexamen?

Wanneer je de kennis en rijervaring hebt opgedaan en je het theorie examen hebt gehaald, ben je klaar om het rijexamen af te leggen.

Voor je aan het examen gaat beginnen heb je nog een rijles om er even in te komen. Na deze les rijdt je naar het CBR. Met je instructrice meld je je bij de examinator voor een uitleg over het examen. Jij mag zelf kiezen of je instructrice meerijdt tijdens het examen.
Voordat je de auto instapt volgt er een ogentest. De examinator vraagt ter controle of je een kenteken kunt lezen vanaf ongeveer 25 meter. Je stapt daarna in de auto en krijgt wat vragen over je voertuigkennis (knopjes, lampjes, onder de motorkap, banden).

Laten we vandaag beginnen met onze rijlessen!

Telefoonnummer

0645501579

Tijdens de rit zul je op een aantal onderdelen beoordeeld worden waaronder:

Als je vrijstelling hebt gekregen voor de bijzondere verrichtingen tijdens de tussentijdse toets, hoef je deze niet meer uit te voeren tijdens het examen.

Je hoeft geen foutloze rit te rijden tijdens het examen, het gaat om het totaalbeeld dat de examinator van je gedrag en houding krijgt. De examinator beoordeeld of je veilig en zelfstandig aan het verkeer kan deelnemen.

Aan het eind van de rit rij je terug naar het CBR en ontvang je de uitslag samen met je rijinstructrice.

Boek nu uw lessen!